Fotografiska 4

Fotografiska 3

Fotografiska 2

fotografiska 1

Fotografiska

2019 aastal oli RGB müügiosakonna üheks põnevaimaks väljakutseks Fotografiska Tallinn saali statsionaarne tehnikalahendus. Eesmärk oli kõrgelennuline – hästi pidid saama kaetud kõige erinevamate ürituste formaatide tehnika baasvajadused konverentsist jazzkontserdi ja klubiõhtuni. Sõltuvalt ürituse iseloomust on aga vajalik, et süsteemi saaks suurema vaevata ümber konfigureerida.

Helinduse osas oli vajadus kontsertkvaliteediga heliga katta lisaks lava esisele ka lavaga külgnevad alad. Samas pidid kõlarid olema ümber paigutatavad vastavalt käigus oleva lava sügavusele ja asukohale saalis. Kuna line-array kõlarite kasutamine polnud optsioon saalis keskel olevate postide ja suure vajaliku kõlarite arvu tõttu, siis läksime point-source tüüpi kõlarite teed. Valisime Saksa tootja TW AUDiO mudeli T24N, mis on tippkvaliteet sedatüüpi kõlarite seas. Helisüsteemi täiendavad TW Audio B18 bassikõlarid ning võimenditeks on QSC CDX-Q tüüpi digitaalsed Q-Sys süsteemi võimendid. iPadiga juhitav Q-Sys kontroller võimaldab helisisendeid ja kõlareid vastavalt nende ühendamise asukohale kommuteerida ja testida ning samuti hoida silma peal süsteemi parameetritel.

Kõlarite ja kogu valguspargi riputamiseks on saalis üheksa Litec EXE taliga kolm 17m pikkust LITEC QX30 heavy duty trussiliini, mida saab seadmete ümberpaigutamiseks või lisamiseks kas koos või eraldi üles-alla liigutada. Valgustitest kasutasime ruumi värvimiseks DTS Lighting Mini Brick tüüpi LED flood valgusteid ja Chauvet led bare. Neid täiendavad väiksed Robe moving-headid ja meremiinid. Lava eest valguse annavad DTS Scena LED prozhektorid. Valguse juhtimiseks on Cham-Sys PC wing valguspult.

Lisaks püsipaigaldatud tehnikale on Fotografiskas ka Midas M32 helipult, Pioneeri korralik DJ tehnika set, Shure QLXD raadiomikrofon, Barco projektor jne.

RGB poolne projektijuht: Marko Erlach, valgusdisainer Meelis Lusmägi