Kevadine Jazzkaar toimub taas RGB Arenas

Kahekümne neljas Jazzkaar toimub 19. – 28. aprillini ja Jazzkaare kodu on ka sel aastal spetsiaalselt festivaliks püstitatud unikaalses Merepaviljonis, mis asub reisisadamas Admiraliteedibasseini ääres.

“Merepaviljon, kus on avarust ja õhku, hubased tingimused nii külastajatele kui muusikutele, pälvis läinud aastal publikult ja esinejatelt väga positiivse tagasiside,” kinnitab festivali kunstiline juht Anne Erm. Seepärast otsustas Jazzkaar koos Prike, RGB ja Tallinna Sadamaga pakkuda seegi kord muusikaelamusi vaimustavas atmosfääris Merepaviljonis. Traditsiooniliselt toimub Jazzkaar ka teistes Eesti linnades – Viljandis ja Tartus on kontsertide konsentratsioon lausa festivalimõõtu.

Jazzkaare peaesienejad on soul-jazz talent Zara McFarlane Inglismaalt, Jaapani sarmikas klaverivirtuoos Hiromi, Ameerika uue põlvkonna staarvokalist Gregory Porter ja legendaarse helilooja-saksofonisti Charles Lloydi The New Quartet feat.

Noorte talentide päralt on Jazzkaare esimene nädalavahetus. Festivali avab talendikas Zara McFarlane’i Quintet Londonist, jazziklubis teevad ilma norra, rootsi ja eesti noored muusikud Hanna Paulsberg Concept, Heliotroop ja MaiGroup. Merepaviljoni suurel laval jätkab Ergo Jazz Session kontsertsarja noor ja eriliselt hõrgu loomingulise käekirjaga saksa pianist Nils Frahm.

Reede ja laupäeva õhtul muutub Merepaviljoni kontserdisaal aga säravaks klubiks, kus esinejad on tõeliselt tulised – nii meie Ultima Thule, ameeriklaste Naturally 7 tuntud headuses kui ka nooremad klubibändid ja DJ-d rõõmustavad pidulisi.

Festivali peasponsorid on Eesti Päevaleht, ERGO ja Kafo, aastasponsorid My City Hotel, Tallink, Aktaprint, United Motors ning Merepaviljoni partnerid Prike, RGB ja Tallinna Sadam ning festivalile aitavad kaasa Hennessy ja Kodupaber.

Jazzkaare Merepaviljoni täpne asukoht Tallinna Sadama Vanasadamas on Admiraliteedi basseini ääres asuva Sadama Turu esisel parkimisplatsil, Kai ja Kuunari tänava nurgas, ametliku aadressiga Sadama 25/4.